Via LINDA.LAB kreeg ik vorige week een pakketje opgestuurd. Hierin zat een pakket met 4 flesjes Mokaï  cult cider, om te testen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Mokaï cult cider komt uit Scandinavië overgewaaid en is in 4 jaar tijd de bekendste cider in Denemarken geworden en dat belooft wat, of niet? Deze drank moet overigens ijskoud gedronken worden, lekker veel ijsblokjes erin en dus ideaal bij warm weer.

Cider wordt normaliter van appels gemaakt en heeft een lichte bubbel. Er zijn hier inmiddels enorm veel variaties op en je komt het in vele soorten, maten, kleuren en smaken tegen. Cider werd vooral gedronken in het Verenigd Koninkrijk, maar je komt het steeds vaker tegen in de Nederlandse winkels. Een van de bekendste merken in Nederland is Jillz, een echt vrouwendrankje.

Allereerst de verpakking, die ziet er hip en fancy uit, maar vooral erg vrouwelijk. Het is origineel om op tafel te zetten tijdens een girls night of bij de barbecue. De flesjes zijn per 4 verpakt. Op het karton staat: Heavenly cider with a taste of elderflower, ik ben benieuwd.

Ik vind cider erg lekker en met vlierbloesem maak je mij ook gelukkig, dus ik was onwijs nieuwsgierig naar een combinatie van beiden. De geur was erg zoet, maar ook verfrissend. Het was erg zonnig en aan het eind van de dag kon ik wel wat verfrissing gebruiken, tijd om te testen! De eerste slok was erg verrassend, het was een stuk zoeter dan ik had gedacht. Ik was al een beetje tevreden gesteld en genoot van de lichte sprankeling. Een aantal slokken verder werd ik toch minder tevreden. De smaak was op zich prima, maar na meerdere slokken vond ik het toch te zoet. Daarnaast merkte ik op dat ik de vlierbloesem mistte. Een grote teleurstelling, het smaakte vooral naar peer en eigenlijk ook best wel chemisch. Hoe meer ik dronk, hoe minder vrolijk ik werd. Je proeft de alcohol redelijk goed, terwijl er maar 4,5% in zit en dat niet alleen, doordat je sneller drinkt omdat het zo zoet is, voel je de alcohol ook nog eens sneller.

He jammer, ik had er zo’n zin in….Voor iedereen die overigens van zoete alcoholische drankjes houdt, is dit zeker een aanrader, vergelijkbaar met Hugo of Canei, maar dan een stuk zoeter. Het deed me denken aan de drankjes die ik lekker vond toen ik net alcohol mocht drinken, hoe zoeter hoe beter! Inmiddels ben ik daar wel overheen. Ik geloof niet dat het mijn smaak is en zal het dan ook niet opnieuw kopen, wel jammer want het flesje ziet er zo tof uit en ik ben dol op leuke flesjes, haha!

Zijn er meer mensen die Mokaï al wel eens geproefd hebben? Ik ben heel erg benieuwd naar wat jullie ervan vonden! Ken jij nog een cider die ik zeker eens moet proeven? Laat dan een berichtje achter in de reacties!

Liefs,

Suus

2 Comments

 1. Jolanda 17 augustus 2017 at 08:14

  Ik heb het pakket ook ontvangen. Vond het mierzoet, ik moest er enorm van boeren (sorry hoor). Gelijk door de gootsteen gegoten.

  Reply
  1. suusvanderveer 17 augustus 2017 at 09:27

   Ja helaas, echt jammer!

   Reply

Geef een reactie